2 thoughts on “Bear

  1. Seg, wa kik moa eiglek al lank afvroog: oe es da in faate meuglek da daa so ineens eut et niks a klaan menneke oep da dak in de verste verte stoat te zweve me zoen draperie ? Is da ni gevaorlek ? En waor is dieje dan wé ineens nortoe op de volgende beeldeke ? Emme soemest die vier bollekes da oek iet mee van doen ? Moesten ineens een groete commisse gon doen of is da potverdekke dieje militair die ineens als ne lange palink in de broek van Vangeluwe veu da ventje verschent ? Oe wet dieje Deuts fatelek da da joengeske nen Belg is ? Ek zou oek noeit ofte nimmer een hoos koepe me gien enkel vitrine oep de gelaakvloer, wa veu avance eeta ? Veuwa zit diejen beir eiglek in da kotteke astem ni geire ee, dassem baa z’n oeren pakke ? En e leste vroagske, oe kanda diejen beir zichzelf s’aves losmoke van die tang, me zoen keutte poete ?

  2. Lestert ne kier ier e moot. Da manneke is den Duts en dienen is dor oep geklomme me en ladderr. Door etem de Belgische vlag vervange door n nozivlaag. Dan eet dienen zich kaahat gespeit no benaaie om diene kadee een vieg te verkoepe. Oe em da gedoon ee. Awel, de nozis da worre oriers. Wa wult da zegge? Die kunne keihet afdale van objecte. In dees geval het koeninklijk palois. Natuarlek wist dienen da da nen Beleg was umdat die a. in Belgie rontluupt, b. stinkt nor nen baaaaleg en c. gien regiering kan vorme.
    Dienen beir zat in da kotteke umda de Beleg em door emme niergezet natuarlijk, stoemkop! En dien a gien tang, die kost er nie ooitkomme. Den Duts ee em er achteraf wel oot geholt.
    Oepelijk wette na wadatoevergo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s