2 thoughts on “When I ask to do the washing up…

  1. Ik merk op dat het drie uur, wat een vreemd uur is om plots de afwas te gaan doen. Zou het voor iedereen niet gemakkelijker zijn als de afwas na het eten gebeurt. Misschien maakt de drie uur duidelijk, dat het hier om een huisvrouw gaat die zelf graag haar taakjes en het tempo ervan regelt. Dit kan natuurlijk haaks staan op wat de dochter op dat moment had gepland te doen; duidleijke afspraken maken helpt. Als opvoedkundige stel ik me trouwens de vraag of die dochter niet schoolplichtig is ? Of spijbelt ze overdag; of stellen de problemen zich enkele in het weekend en woensdagnamiddag ? Of in het midden van de nacht om drie uur; dan denk ik dat we ons vooral vragen moeten stellen bij moeder de vrouw die per sé haar afwas op dat moment wil afwerken en dochter wekt.

  2. Niets breekt de sleur van het slapen beter dan een fris afwasje om 3h s’ochtends. Doch kunnen wij u verzekeren dat het evenement zich op een zondagnamiddag voordeed. De dochter had de nacht voordien het wat bont gemaakt met de makkers van de turnclub en duidelijk teveel komkommers gegeten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s