One thought on “Margot Frank

  1. Wat er echt gebeurde:

    “Gisteren liet ik mijn dochtertje van vier aan het roer. Het was middernacht. Iedereen aan boord lag te pitten. Ze was nog steeds wakker en was al de hele tijd aan het zagen om eens mee te moge besturen. Om van haar gezaag af te zijn liet ik haar even. Zot werd ik ervan. Enfin, zo geschiedde.
    Jereminee, verschiet ik me daar een bochel zeg ! Raakt me dat kut-kind natuurlijk een kut-ijsberg ! Hoe blind kan je zijn ! Ik had maar gotver twee sec mijn ogen dicht ! Gelukkig viel de schade al bij al nog mee. Er ontstond eventjes wat lichte opschudding op de brug en wat paniek bij de mensen. Enkele ongelukkigen sprongen zelfs bij het zien van het gigantisch ijsblokje van boord om te anticiperen op het feit dat het schip zou zinken. Dwazeriken, ze moeten niet denken dat ik hen terug ga opvissen !
    Het had echter allemaal veel erger gekund, ware het niet dat een bultrug door het gemaakte gat naar binnen werd gezogen en klem geraakte. Eerst zong hij nog voor ons wat liefdesliederen alvorens de geest te geven. Dit laatste was het startsein van een rijkelijk gevarieerd visfeestmaal en voor wie het aandurfde zelfs een mooie innerlijke wandeling ! Ik moet nog wel even checken of ik wel degelijk verzekerd was tegen zo’n ongevallen, anders ga ik een ander verhaal moeten opdissen…”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s