Liefste mug

Misschien is het tijd voor een volgende stap. Wij hebben elkaar nodig. Mijn bloed is uw culinaire verzetje en ik hou ervan om gezellig met jou te zitten zoemen. Mijn buren hebben al gereclameerd. Dat ze het gezoem elke avond beu zijn. Dat ik er maar eens mee moest ophouden om al brullend muggen na te doen. Maar hoe kan ik u anders evenaren lieve mug. U bent zo klein en slaagt erin grote wezens zoals ons wakker te houden met je gezoem. Dus als ik zo luid wil zijn als jou in correlatie met mijn lichaamsgewicht en lengte, moet ik de keet wel bij elkaar brullen. Ik heb nagedacht hoor. Over wat je gisterenavond gezoemd hebt. Dat ik een beetje aan mijn accent moet werken. Dat ze me anders nooit zouden accepteren. Maar dat is niet makkelijk. Ik moet namelijk het gezoem nabootsen met mijn tong en stembanden terwijl jij met je vleugels klappert. Ik oefen elke dag, elk uur…En mijn tong is ook zo veel groter. Die begint van al dat gezoem al wat zwart te zien aan de bovenkant. Dat heb je me ook al vaak gezoemd, dus dat weet je. Wat ik dus aan het denken was… Als jouw moeder nu eens hele kleine vleugeltjes voor mij zou maken. Dat kan ik die aan mijn huig hangen. En telkens als ik wat zeg, gaan de vleugeltjes heel hard trillen. En door mijn grote mondholte en mijn stem versterk ik het geluid en kan ik makkelijk heel de dag luid doorzoemen! En klink ik net als jij. Dan krijg ik dat accent zeker snel onder de knie. En dan kan je me eindelijk voorstellen aan al je vrienden! We kunnen samen op stap gaan. Naar een leuke beek! Ik bescherm je wel tegen de kikkers. Of samen in de wei wat aan open wonden liggen zuigen van een dode koe! Wat denk je?

Lieve God wat kijk ik er al naar uit!

Partanus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s